circle

Zelfklevende en composteerbare etiketten

van duurzame bronnen

Fruit stickers

Doorlopende ontwikkeling van duurzame producten

op basis van hernieuwbare bronnen

Over ons

Zelfklevende, composteerbare etiketten

Verpakkingen

Labels van de natuur

terug naar de natuur

Lijm

Zelfklevende en composteerbare labels

van duurzame bronnen

Materiaal

Etiketten voor groente en fruit

Composteerbare etiketten zijn dicht bij de natuur. De grondstoffen zijn afkomstig van hernieuwbare materialen en kunnen indien ze worden gebruikt voor het bestickeren op groente en fruit samen met de schil bij het gft-afval of bij het compost.

De samenstelling van de etiketten van Bio4Life is uniek. Het basismateriaal, afhankelijk van het gebruik, kan bijvoorbeeld (suikerriet)papier zijn, NatureFlex™ of PLA. Het andere unieke component is de BioTAK ® lijm. Deze kleefstof voldoet aan de EN13432 norm en is voedselveilig volgens de EU 1935/2004/EC norm.

De toepassing van composteerbaar basismateriaal, samen met de  BioTAK® lijm en de milieuvriendelijke druktechnieken maken dit etiket tot het enige gecertificeerde zelfklevende etiket ter wereld volgens de EN13432-norm. 

NatureFlex™
Dit veelzijdige materiaal is gebaseerd op cellulose vanuit beheerde bossen. Geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen.
Meer over NatureFlex

PLA
PLA wordt vaak gebruikt in verpakkingsmateriaal. Een zelfklevend etiket gebaseerd op PLA is de perfecte finishing touch voor uw PLA-verpakking.
Meer over PLA

Papier
Net als 
NatureFlex, is paper is gemaakt van cellulose. Wij bieden u (thermisch) papieren etiketten aan, waar geen bomen voor gepakt zijn. Daarnaast hebben wij prachtig suikerrietpapier, gemaakt uit de vezels uit het afval van de suikerrietproductie.
Meer over “treeless” papier

Overig
Dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen we etiketten maken uit steeds meer materialen, zoals bioplastic films (PHA, zetmeel), vezels, woven en non-woven materialen.