circle

Etiketten voor groente en fruit

Wereld innovatie: composteerbare etiketten zijn dicht bij de natuur. De grondstoffen zijn afkomstig van hernieuwbare bronnen en kunnen indien ze worden gebruikt voor het bestickeren op groente en fruit samen met de schil bij het gft-afval of bij het compost.

De samenstelling van de milieuvriendelijke etiketten van Bio4Life is uniek. Het basismateriaal, afhankelijk van het gebruik, kan bijvoorbeeld PaperWise® papier zijn, NatureFlex™ of PLA. Het andere unieke component is BioTAK ® lijm. Alle basismaterialen, inkten en lijmen die Bio4Life gebruikt voor de productie van milieuvriendelijke etiketten voldoen aan de EN-13432 composteringsnorm en zijn voedselveilig gecertificeerd volgens de EU 1935/2004/EC norm. Bio4Life is het eerste bedrijf ter wereld die deze unieke combinatie van grondstoffen samenbrengt tot het milieuvriendelijkste etiket ter wereld!

 

PaperWise® papier

Deze nieuwe generatie papier wordt gemaakt van landbouwafval, stengels en bladeren die overblijven na de oogst. Wereldwijd wordt landbouwafval verbrand. Bio4Life geeft landbouwafval een 2e leven door er milieuvriendelijke etiketten van te maken. Meer over PaperWise®

NatureFlex™
Dit veelzijdige materiaal is gebaseerd op cellulose vanuit beheerde bossen. Geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen.
Meer over NatureFlex

PLA
PLA wordt vaak gebruikt in verpakkingsmateriaal. Een zelfklevend etiket gebaseerd op PLA is de perfecte finishing touch voor uw PLA-verpakking.
Meer over PLA

Papier
Net als 
NatureFlex, is papier is gemaakt van cellulose. Wij kunne u thermische en niet-thermische papieren etiketten aanbieden, FSC of PEFC gecertificeerd.