circle

Overstappen naar composteerbare etiketten?

Bio4Life verovert de wereld met volledig composteerbare lijm en etiketten. Biologisch afbreekbare etiketten waren er al, maar nu komt Bio4Life als enige met volledig composteerbare etiketten, inclusief de lijm. Deze unieke combinatie is tevens voedselveilig, omdat er milieuvriendelijke inkt wordt gebruikt voor het drukwerk.

Daarmee zijn de etiketten van Bio4Life de enige volledig gecertificeerde zelfklevende etiketten volgens de EN 13432 norm.

Gecertificeerd
Bio4Life etiketten bezitten de volgende certificaten:
• DinCertco, compostable printed self-adhesive label
• Vinçotte, compostable printed self-adhesive thermal label
• De BioTAK® lijm op de etiketten van Bio4Life’s is gecertificeerd naar de EN13432 norm.
• ISO 9001:2008 and ISO 14001:2004

Toepassing

Untitled-1-3Composteerbare fruit- en groentelabels
Bijna niemand peutert eerst het stickertje van zijn fruit om de schil en de sticker apart van elkaar weg te gooien. Met een fruitlabel van Bio4Life kan de fruitschil met sticker en al bij het compost.

 

HOME-foto 7

 

Composteerbare etiketten

Het etiket op uw verpakking draagt bij aan de juiste uitstraling en vormt een onderdeel van uw merkstrategie. De composteerbare etiketten van Bio4Life maken uw verpakking compleet. Net als ‘normale’ etiketten kunt u bij composteerbare etiketten kiezen uit veel verschillende materialen, zoals PaperWise® papier, NatureFlex™, PLA en diverse andere materialen. Alle zelfklevende etiketten van Bio4Life zijn voorzien van BioTAK® lijm.

De lijm: uniek in de wereld
BioTAK® is de enige lijm ter wereld die daadwerkelijk binnen 90 dagen door de natuur wordt afgebroken. De lijm is zo ontwikkeld dat deze geschikt is voor verschillende etikettoepassingen, zoals groente- en fruitlabels, enkel -en dubbelzijdige tape en folies.