NatureFlex - BioTAK®

VEELZIJDIG CELLULOSEPAPIER

NatureFlex is een heel veelzijdig materiaal. Het heeft de goede eigenschappen van plastic, maar dan zonder de schadelijke belasting op het milieu. NatureFlex wordt namelijk gemaakt van cellulose, een stof die van nature aanwezig is in plantenvezels. Cellulose wordt gewonnen uit houtpulp, dat afkomstig is uit FSC-beheerde bossen. Het materiaal is dus gegarandeerd milieuvriendelijk en hernieuwbaar. NatureFlex is ontwikkeld door het bedrijf Futamura films als biologisch afbreekbare folie. In combinatie met onze BioTAK-lijm maken wij er composteerbare etiketten van.

veelzijdig
Dit materiaal heeft eigenschappen van een kunststof. Het kan daardoor goed worden ingezet als milieubewust alternatief voor plastic labels. Onze NatureFlex materialen zijn voedselveilig conform EC1935/2004 & FDA. Ze kunnen dus rechtstreeks op voedingsmiddelen worden geplakt. Dit maakt NatureFlex onder andere geschikt voor fruitlabels. Het materiaal is verkrijgbaar in drie uitvoeringen: glossy wit, transparant en metallic zilver. Dit geeft de mogelijkheid om veel verschillende looks te creëren.

Glossy wit NatureFlex is perfect voor scherpe bedrukking en kleurrijke ontwerpen. Door de natuurlijke glans van het materiaal krijgen etiketten een extra levendige uitstraling. Als we het afwerken met een vernislaag kunnen we ook een matte look krijgen.

Met transparant NatureFlex is een zogeheten ‘no-label-look’ mogelijk. Hierbij lijkt alleen de bedrukking zichtbaar op het product, doordat het product doorschijnt op de onbedrukte delen van het etiket. Hiermee kunnen we hele subtiele of juist zeer creatieve productlabels maken.

Zilver NatureFlex heeft een ultradunne coating van metaal. Dit geeft het materiaal een glanzend zilveren uiterlijk. We kunnen het zowel zwart/wit als in kleur bedrukking. Perfect voor luxe labels, die een echte eye-catcher zijn.

NFW2-1-4(c)(v)